MISSIEKAPEL HEYTHUYSEN en GALANDART HAMONT
WORDT VERVOLGD opgesteld                                                                                        
in Missiekapel Heythuysen op zondag 7 september. Als installatie In het teken van de nationale fruitdag. Muziek: Cantique de Jean Racine (Fauré).
En als plastiek in de open lucht te Hamont/Achel België voor de wandelroute GAlandART 21sept. - 8 nov. 2014.                                                                       
Dit beeld ‘met de titel ‘Wordt Vervolgd’ werd door een bekend Midden-Limburgs Jezuïet, pater Nies van Lier, een tijd lang in een kerk geplaatst waar kinderen met takjes een nest  bouwden op de buik van het dier. Terwijl de kinderen bouwden las de pater niet uit de bijbel voor, maar uit de krant. Een bericht over een bosbrand waar roofdieren gezien waren die jonge, hulpeloze zoogdiertjes zoals konijnen en zwijntjes redden door hun behoedzaam in de bek te nemen in hun vlucht voor het vuur. Wordt vervolgd. . De pater dichtte die dieren barmhartigheid toe terwijl men spreekt over overlevingsinstinct wetend dat de natuur geen ander dan een evolutionair geweten heeft.
Zo ook zijn wij (in) de evolutie: Deze pater wisselde ooit het Christelijk martel kruis boven het hoofdaltaar om met het vergrootte logo van Amnestie International. Beschermende handen als een nest rond de wereldbol als ei.
Het werk is dan ook zowel in een offeraltaar opstelling als dat van een hakblok. Maar ook een tabernakel, een monstrans als schrijn voor een steen die de evolutie consacreert. Evolutie die staat voor monumentale vergankelijkheid en poëtische duurzaamheid. Zowaar niet zomaar het grote foetelen.